Reisetips

Båttur over Møsvatn med Fjellvåken II

Skrevet av Stoppested 25.06.2010 kl 00:06

Tommel opp
0 Kommentarer
 visninger

Telemark / Norge   -   Ting å gjøre

Totalinntrykk: 

En flott opplevelse i Telemark om sommeren er å ta båten MB Fjellvåken II over Møsvatn fra Skinnarbu til Mogen. Skinnarbu ligger ved rv 37, og er ca 2 mil fra Rjukan og to og en halv mil fra Rauland. Det er rikelig med parkering på Skinnarbu (35 kr. for en dag).

Turen fra Skinnarbu tar ca. to timer til Mogen. Det er en flott båttur på 919 m.o.h. Ønsker en å returnere samme dag, har en rundt tre timer i Mogen før båten går tilbake til Skinnarbu. Tiden kan brukes til å utforske den vakre naturen og/eller til å innta et bedre måltid på Mogen Turisthytte. Her er det lokale mattradisjoner og ferske råvarer som gjelder.

Ønsker en å utforske Hardangervidda, kan en gå i dagevis. En har også mulighet til å overnatte på Mogen Turisthytte. Denne hytta ligger flott til, og har ingen veiforbindelse. Om sommeren kommer en dit med båt, om vinteren med ski eller snøscooter.

Fjellvåken har plass til 72 passasjerer. Voksne betaler 375 kr for en tur/retur billett samme dag. Det er lov å ha med seg hund på båten, og holder en hunden ute koster det ingen ting. Har en derimot med hunden inn i båten koster det 110 kr. hver vei.

Kombiner gjerne en tur på Fjellvåken med en tur til Gaustadtoppen!

For rutetider og mer informasjon se www.rauland.org og www.telemarkturistforening.no

Mogen Turisthytte
Tlf: 35074115
Epost: mogen@turistforeningen.no
www.mogenturisthytte.no

Les flere reisetips fra  Telemark / Norge   -   Ting å gjøre

Var dette tipset nyttig?   Tommel opp
Søk i reisetips
 
Destinasjon Fritekst
  
Reisetips forside
Siste reisetips
Populære reisetips
 
Lukk 
Lukk