Reisetips

Hamleys - London. En Lekebutikk også for voksne

Skrevet av Bentef 27.02.2009 kl 10:58

Tommel opp
0 Kommentarer
 visninger

London / Storbritannia   -   Shopping

Totalinntrykk: 

http://www.hamleys.com/

Hamleys er en av verdens største lekebutikker der den strekker seg over 7 store etasjer. Dens beliggenhet i Regent Street, ca 200 meter fra Oxford Street gjør at den er ikke til å unngå. Og det er ikke vanskelig å skjønne, for butikken er full av folk uansett når man er der.

Hamleys har delt etasjene inn i ulike kategorier og hver etasje har sitt tema. Personlig bruker jeg mest tid i inngangsetasjen, hvor kosedyrene har sin etasje.

Butikken er en veldig levende butikk med demonstrasjoner og klovner som lager stemning og latter spredt ut over hele butikken. "Barn" i alle aldre virrer rundt og det ene kule erstatter det andre ettersom man snor seg rundt i butikken.

I tillegg til rulletrappene har også butikken beholdt de gamle trappene. Disse er gjort om til Narnia-Eventyret og jo høyere opp i trappene du kommer, jo lengre inn i Narnia kommer du.

Hamleys ble grunnlagt allerede i 1760 av William Hamley. Han drømte helt fra barneår om å åpne sin egen lekebutikk og det ble ikke bare en virkelighet, men en kjempesuksess. I 1830 årene var Hamleys allerede et landemerke i London og i 1880 årene åpnet dagens filial i Regent Street. Butikken var da eid av William Hamleys barnebarn.

Siden ble butikken stadig mer populær og den ble utvidet med yttligere 5 etasjer, til sine nåværende 7 etasjer.

Butikken er verdt et besøk enten du er i London med eller uten barn! Selv har jeg ingen barn men er likevel innom butikken opptil flere ganger ved hvert besøk i byen!

Les flere reisetips fra  London / Storbritannia   -   Shopping

Var dette tipset nyttig?   Tommel opp
Søk i reisetips
 
Destinasjon Fritekst
  
Reisetips forside
Siste reisetips
Populære reisetips
 
Lukk 
Lukk