Reisetips

Bangkok og hva du bare MÅ få med deg der...

Skrevet av Sollen 06.01.2009 kl 11:51

Tommel opp
0 Kommentarer
 visninger

Bangkok / Krung Thep Mahanakhon / Thailand   -   Ting å gjøre

Totalinntrykk: 

Første intrykket av Bangkok er at det er en veldig kaotisk by med mye støy og mange lukter. Etter å ha bodd der noen måneder synes jeg fortsatt det, men jeg ser også en fantastisk flott by der det alltid skjer noe.

For de fleste er Bkk bare en rask stopp på vei til noe annet. Har du et par dager rekker du å se mye. Her er noe av det jeg anbefaler.

Grand Palace, Wat Phra Kae and Wat Pho er et must. De ligger i gangavstand til hverandre i gamle delen av byen (Ko Ratanakosin). Om noen prøver å lure deg til å tro at det er stengt og at du heller må bli med å se et annet tempel er dette bare tull. Se opp for scams!

Banglamphu. Denne bydelen ligger i gangavstand evt. 5 min. med tuk tuk fra Grand Palace. Her finner du bla. Khao San Road, den berømte backpackergata. Her er det liv og røre døgnet rundt, gode muligheter for både mat, drikke og shopping. Gå gjennom Soi Rambutri til Santiehaiprakan Park. Er du heldig havner du midt i en thailandsk aerobictime eller kanskje er det noen av de lokale ungdomene som øver seg på breaking. Ved parken ligger Tha Phra Athit som er utganspunkt for neste opplevelse..

Lei en longtailboat og kjør opp Bangkok Noi og se hvordan de lever langs elva. På brygga ved Tha Phra Athit finner du som regel noen som selger slike båtturer, husk å prute. Et annet alternativ er evt. å hoppe på en av expressbåtene som går opp og ned Chao Phaya River. Ta evt. båten til Saphan Taksin. Der i fra kan du lett ta Skytrainet til Silom/Lumpini Park eller Siam.

Shopping på MBK og Siam Square i Siam. Her finner du alt du trenger og mye du absolutt ikke trenger. Det kryr av shoppingsenter i området rundt Siam/Silom, så her er det bare å sette av noen timer. Skulle du være så heldig å besøke byen en lørdag eller søndag er et besøk på Chatuchak Weekend Market et must. Det er åpen fra 8-18 i helgen og ligger ved Mo Chit Skytrain stasjon. Der finner du 15.000 boder/butikker, og mange varer du ikke finner på de turistifiserte mindre markedene. Er du ikke der en helg er Patpong Night Market et bra alternativ.

Opplev utelivet i Bkk. Det finnes mange store, moderne nattklubber og hva som er "hot" endrer seg som i alle andre byer. Bed Supperclub, Q Bar, Narcissus og Mystique kan være verdt et besøk. Ønsker du mer lokale nattklubber, prøv en av klubbene/barene på RCA (Royal City Avenue).

Besøker du Bkk eller Thailand i april, få med deg Songkran festivalen. Den er en opplevelse!

ENJOY!


Les flere reisetips fra  Bangkok / Krung Thep Mahanakhon / Thailand   -   Ting å gjøre

Var dette tipset nyttig?   Tommel opp
Søk i reisetips
 
Destinasjon Fritekst
  
Reisetips forside
Siste reisetips
Populære reisetips
 
Lukk 
Lukk