Reisetips

5 ting du må gjøre i Bangkok

Skrevet av Bangkokper 15.12.2008 kl 16:42

Tommel opp
0 Kommentarer
 visninger

Bangkok / Krung Thep Mahanakhon / Thailand   -   Ting å gjøre

Totalinntrykk: 

Bangkok er en oase av inntrykk og betegnes som asias New York av enkelte. For andre er det et møte med trafikk-kaos, eksos og slitsomme tuk-tuk-sjåfører. Hvordan du bor og hvordan du tar deg rundt vil være avgjørende om du elsker eller hater denne byen. Min mening? Bangkok er fantastisk!
Sørg for å bo bra og ta gjerne taxi eller monorail for å ta deg rundt. Tuk-tuk er morsomt men slitsomt og du BLIR lurt!

Her er 5 ting du kan og bør gjøre når du er i Bangkok:

1. En tur på klongene (kanalene). En sval og forfriskende opplevelse, noe annerledes, noe som passer for alle aldersgrupper og en tur som gir innblikk i livene til både fattige og rike langs Bangkoks elvebredder. Vi har pleid å leie en egen båt fra båtpieren, men det finnes også mer kollektive måter å se klongene på. Endel hoteller arrangerer utflukter hit, gjerne i kombi med et slangemuseum som er greit og noen templer som er et typisk "must see". Har du imidlertid sett ett har du sett dem alle, med mindre du er religionslærer...
Turen tar rundt en time og båt koster fra 1000-1500 baht hvis du skal ha en alene. Eksotisk og spennende hver gang. Passer på formiddag eller ettermiddag. Du kan ta elvecruises med buffet også men disse kjører ikke innover i klongene, tysker-tilpasset lunken thaimat og er ikke spesielt eksotisk.

2. Chinatown
Her har tiden stått stille siden 1950. Det er en og annen turist, men det er kineserene som dominerer området og stedet er kaotisk og eksotisk. Mange spennende småbutikker og restauranter, gå rundt i smugene og se på handelen. Legg merke til strømledningene som henger 2 meter oppe i digre klaser. Neppe NEMKO-godkjente for å si det sånn. Det holder med en time eller to her. Flere spennende smårestauranter med god og billig mat.

3. KoSanRoad
Ikke lenger en shabby backpackergate, men det var slik det startet. Du husker gata fra The Beach. Nå er både BurgerKing og McDonalds representert og det sier vel sitt. Dog er det en annerledes gate, mye cd og dvd-copies, mye backpackerstuff, gateselgere, smårestauranter og barer. Tiden mellom 19-22 er best her. Passer nok best for unge sinn.

4. PatPong Nightmarket
En ekstrem turistgreie med nattmarked mellom stripteasebulene. Et typisk Bangkokmarked med uendelige markedsboder med belter, caper, vesker, klokker, kniver, solbriller, skjerf, cds/dvds, t-skjorter osv osv. Bangkoks bredeste utvalg, men ikke nødvendigvis beste og billigste.
En advarsel; IKKE la deg friste inn på "gratis" ping-pongshow eller strippeklubb. Stedene og damene her er svært triste greier og du blir GARANTERT lurt. Selv om du "bare titter" er det fort damer som ønsker å bli påspandert en cola og som den gentleman/kvinne du er sier du selvsagt ja. Når det så står 10 glass med cola på disken og bartenderen krever 500 baht per glass kan det fort bli dyrt for å si det slik. Dette er en klassiker, ikke direkte farlig men ubehagelig og irriterende. Denne siden av Bangkok er trist men allikevel en del av millionbyen.

5. Shopping
MBK MahBoKrong Shoppingsenter er det mest folkelige og mest spennende shoppingsenteret etter vår mening. Her er det også rimelige priser på det meste da det primært er et senter for lokale mid-class thailendere. Klær, sko og optikk kjøper du billig her. Det finnes også masse frisører, sentre for personlig pleie, kinoer, restauranter, fast food, smykke- og klokkeforreninger med orginaler side om side med kopier osv osv. Senteret er forøvrig linka sammen med både Tokyu som er et typisk departement store (med orginalvarer) og Siam Discovery og en rekke andre store sentre som ligger på den andre siden av gaten og er noe mer eksklusive og dyrere. Shoppingsentrene ligger forøvrig på rad og rekke i dette området og du kan fort gå etpar dager rundt uten å få sett alt, men to dager rekker lenge.
Panthip Plaza ligger noen kilometer unna, et eldorado for elektronikk og data.
Chatuchak Weekendmarket er en opplevelse både å se og å shoppe. Skrekkelig varmt men de eksotiske inntrykkene oppveier dette. Dra tidlig er rådet vi fikk som vi her bringer videre. Stedet er marked hele uka men det er lørdag og søndag det skjer.
Pratunam market er spennende hvis du liker klær og tekstiler (og er liten av vekst).
Bangkok er kjempebillig men kvaliteten varierer veldig, spesielt på kopierte merkevarer der det meste er av simpel kvalitet. God tur.

Les flere reisetips fra  Bangkok / Krung Thep Mahanakhon / Thailand   -   Ting å gjøre

Var dette tipset nyttig?   Tommel opp
Søk i reisetips
 
Destinasjon Fritekst
  
Reisetips forside
Siste reisetips
Populære reisetips
 
Lukk 
Lukk